DAG 2 - Reisverslag uit Istanbul, Turkije van Hilgien Ruinemans - WaarBenJij.nu DAG 2 - Reisverslag uit Istanbul, Turkije van Hilgien Ruinemans - WaarBenJij.nu

DAG 2

Door: Hilgien

Blijf op de hoogte en volg Hilgien

26 September 2011 | Turkije, Istanbul

Ozlem gaat vroeg naar haar werk. Dus om 7u00 (voor mij eigenlijk 6u) ontbijten we even samen en spreken mijn dag door, ik krijg een mooie 'must see, must do' list mee en we gaan elkaar later weer zien..
Ik draai me nog even om, maar om 11u ga ik toch echt wel wat uitgeslapen op stap. Jeetje toch wel handig, getekende kaartjes en gewoon de tram volgen!
Hier heb je de Bosporus die Istanbul in 2en verdeeld met een Europese kant en Aziatsche kant. Ozlem woont aan de Aziatsche kant en dus moet ik oversteken om vandaag de prachtige bazaarwijk te kunnen zien. En.. dat doen we hier met ferry's! Goh dat snapte ik ook zomaar! en weet je... ik val toch wel op hier... blond, ietsje langer dan gemiddeld... En om me heen vooral donkerharige mensen, al weet je dat niet zeker want ik schat dat 40% een hoofddoek draagt en misschien 1 a 2 procent een burka. Mijn host Ozlem niet trouwens. Die lijkt wat tegen de islam te schoppen, al hoewel ze er mee is opgegroeid. Maar ondertussen wonen/ woonden al haar zussen stiekum samen alvorens ze met hun eigen uitgekozen vriendje gingen trouwen. En dat is niet echt gebruikelijk hier. (al dacht ik dat Istanbul verwesterlijkt was en dus andere gewoonten erop na hielden..).

De andere kant van de Bosporus of beter gezegd de Gouden Hoorn(iets hoger) is prachtig en een waar shoppingparadijs!!! Ik sla rustig mijn slag want ik hoef met niemand rekening te houden, heb geen schema en kan dus gaan en staan waar ik wil :) het heeft zo zijn voordelen zeg maar :)
Ik koop wat souverniertjes, eten (heerlijk en alles wil ik testen), zonnebril =vergeten), pasmnasjaal etc.
Soms moet je n gokje wagen, maar alles komt goed. Zo wou ik een rok kopen op de markt, maar wel passen. Meneer wees n beetje een trap omhoog, maar wat bedoelde hij nou? Even later stond ik in zijn kantoor te passen, terwijl hij buiten op me wachtte. Oh dus dit is het pashok..!

Verder zijn er prachtige moskeeen die van alle kanten moet worden bekeken en gefotografeerd. De een nog mooier dan de ander, maar dat was ook om de ander te overtreden!
Parkjes waar in gezeten moet worden en boten en bussen, dolmussen etc die getest moeten worden.Heerlijk!!

's Avonds loopt de afspraak met Ozlem toch weer mis en lukt het me niet goed om gewenst eten te bestellen (waar zijn die Engels sprekende turken???), maar eind goed, al goed kan ik zomaar het huis van Ozlem terugvinden en kan ik moe mijn bedje in... (en toen bedacht ik dat ik eerst hier ging schrijven en Jordanie moet voorbereiden...)

trusten

• 26 September 2011 - 21:12

Rianne:

Coooooooool!
    Have fun nog!
    Xxxxx

• 01 Oktober 2011 - 08:07

Marieke:

En, heb je dat rokje nou gekocht... :-)