Dag 3 Istanbul - Jordanie
Door: Hilgien
Blijf op de hoogte en volg Hilgien
29 September 2011 | Jordanië, Amman
Ik ga als eerste shoppen, want ik heb meer nodig dan 2 lange broeken en 1 blouse met lange mouwen... In Jordanie is 92% moslim, dus enige bedekking is wel gewenst! shop shop shop, maar helaas niets gevonden. Dan maar in Jordanie verder kijken.
Ozlem en ik gaan nog even lekker lunchen en allerlei zoetigheden als toetje nemen, voordat ik door heb dat het al 15u45 is. 30min achter op schema. Het vliegtuig gaat om 19u00 en je moet er UITERLIJK 60min van te voren zijn, want ze sluiten ECHT de checkinbalie.
Ik loop op een hoog tempo naar beneden, naar de haven waar ik de 16u00 ferry kan nemen. Blij dat dit een herhaling is en ik dus weet hoe het werkt.
Om 16u30 ben ik weer in Eminunu net als gisteren, ik vind de tram maar stap bijna in de tram de andere kant op. Gelukkig spreekt er iemand duits, want Engels lukte niet. De eerstvolgende (juiste) tram was vol... de tram erna hield er na een half uur mee op. Er moet gewisseld worden, Ja maar waarheen?? Een man die weet dat ik naar het vliegveld wil houdt me in de gaten en stuurt me de juiste kant op. Volgende tram. Wat gaan we traaaaag!!! we stoppen continu. Tot de volgende geplande wissel. Het is ondertussen wel 17u20 dus ik maak me aardig zorgen; had er al moeten/willen zijn. (nee je hoeft niet te zeggen: hoe typisch,... ik weet het). De volgende tram gaat sneller, stopt minder vaak en zo ben ik om 17u40 op het vliegveld... Nog 20min voor ze sluiten... Wat is het groot!!! Dat zag ik niet toen ik aankwam! Zoeken, lopen, door de controles. Altijd weer de extra metalencontroles (heb een broek aan met ringen eraan!). Dan de checkin balie. er is een rij en het schiet niet op.... 17u55 YES ik ben aan de beurd!!! blij! Vliegtuig blijkt 15min later te vertrekken dus ik had nog 20min speling... pfffff...
Ruim een uur later vliegen we met 880kmpu en vooral mannen... naar Amman. We lopen extra vertraging op, maar we landen uiteindelijk rond 21u30. Na een gedoe over verblijplaats (had ik van te voren niet opgegeven en is verplicht) en de irisscan kon ik door. Daar wachte3 Bader. Een Jordanier die zo aardig was me op te halen en mij naar mijn host Rula te brengen! Gelukkig maar, want de laatste bus ging om 22u00 en die zou ik net gemist hebben.
Rula is een moslima die samen met haad man en 2 kinderen woont. Ze wonen mooi en ik krijg mijn eigen kamer en badkamer; cool! Ik word zeer hartelijk ontvangen en het gesprek gaat al snel over haar hoofddoek binnen af en buiten op... Ze draagt deze nog maar 4 jaar. Ik dien geen fotos te maken van haar zonder hoofddoek. Of ik moet beloven dat ik deze niet aan mannelijke vrienden laat zien. Ik besluit alleen fotos van haar met bedekking te maken.
Het is 0u00 en we gaan nog eeeeven wat arabisch eten: okra, dikke yoghurt met olijfolie en kruiden en wat wit rond brood. Daarna ben ik bekaf en is het tijd om te gaan slapen, ook voor hun is het al veel te laat.
29 September 2011 - 19:47
Marja Wendt:
Ha Gien,
Wow, je verhaal leest als een thriller.
Lekker spannend allemaal!
Klinkt niet helemaal ontspannen, maar he, daarvoor ga je niet naar Jordanie!
Echt gaaf om alles te lezen!
Dank je voor het meeleven.
Dikke knuffel Marja